3 gode råd til dit første boligkøb

3 gode råd til dit første boligkøb

27. januar 2021 Slået fra Af admin

Har du og kæresten besluttet, at tiden nu endelig er inde til, at i køber jeres første bolig sammen?

Så læs med her og få 3 gode råd til, hvordan i sammen kan forberede jer bedst muligt, således at I undgår at falde i de mange begynderfælder, som de fleste desværre ofte ender med at falde i.

Skab et godt overblik over jeres økonomi

Inden i vælger at tage et møde med banken omkring lån til huset, så er det super vigtigt, at i skaber jer et godt overblik over jeres økonomi. Banken vil spørger meget grundigt ind til både jeres løn og jobsituation og højest sandsynligt også jeres forventninger til, hvilket liv i gerne vil leve som husejere.

I den forbindelse vil banken bede jer om at estimere, hvor mange penge i ønsker at have til rådighed hver måned efter de faste udgifter som fx lån, forsikringer m.m. Derfor er det altså en super god ide, at i har taget stilling til dette inden mødet, og at i selv skaber jer et godt overblik over jeres økonomi.

Boligadvokat

Ved ens første boligkøb kan det også være værd at tage til overvejelse at anskaffe en boligadvokat. Ved at anskaffe en advokat til boligkøb får i en professionel rådgiver, som udelukkende har til opgave at varetage jeres interesser og hjælpe jer bedst muligt på vej til det rette huskøb.

Boligadvokaten vil være uafhængig og får altså dermed ikke lønning af hverken sælger, ejendomsmæglerfirmaer, banken eller andre, hvilket giver god grund til at have fuld tillid til sin boligadvokat.

Klarlæg og bliv enige om jeres behov

En tredje ting som er vigtig, hvis man vil ende med det rette huskøb, det er at man på forhånd har klarlagt og er blevet enige om, hvad der er de største behov, krav og ønsker til den kommende bolig. På denne måde bliver det langt nemmere for jer at finde ud af hvilken type bolig, det er, som i helt præcis skal lede efter.

Det kan i den forbindelse være en god ide at reflektere over spørgsmål som: hvor er I i jeres liv lige nu? hvad har i behov for? Og hvordan ser jeres liv ud om 5-10 år?

Med disse 3 råd med i baghovedet inden jeres første huskøb, så bør i være godt klædt på til ikke at fælde i nogle af de trælse begynderfælder og ende med et godt boligkøb.

Held og lykke.