Brug din snusfornuft og undgå dyre impulskøb

Brug din snusfornuft og undgå dyre impulskøb

3. marts 2020 Slået fra Af admin

Få hjælp til lån på Guide til kviklån samt nyheder omkring lån generelt.

En sund økonomi kræver et godt overblik og planlægning, så du ikke kommer til at bruge penge på ting, som måske er unødvendige og belaster din pengepung – samtidig med at du ikke kan lave de ting, som giver dig glæde, overskud og livskvalitet.

Hvis du står og mangler penge til en uforudset udgift eller et indkøb, som er vigtigt, er der flere lånemuligheder: Lån

Er du typen, som kommer til at lave et køb uden at tænke det igennem? Fortryder du dine køb ofte, når du har forladt butikken? Så læs videre og få nogle gode råd til hvordan du passer bedre på pengene i hverdagen og undgår impulskøb:

Undgå impulskøb

Impulskøb er udgifter, som kan løbe op i store beløb, når man regner alle købene sammen. Når du står i en forretning, skal du sætte nogle stopklodser op, når du står med varen i hænderne: Spørg dig selv: Har jeg VIRKELIG brug for den her ting? Hvis du er i tvivl, så læg varen tilbage, og overvej dit eventuelle køb til næste dag. Hvis du stadig er i tvivl næste dag, så lad være med at købe varen. 

Sælg dine ting 

Hvis du har en fortid som impulskøber, er der sikkert en masse ting, som du har liggende, som slet ikke er blevet brugt til noget. Sæt dit ubrugte tøj, elektronik og lignende til salg online, og tjen nogle penge ind på den konto. 

Brug kontanter istedet for kreditkort

Når du har et kreditkort, er det nemt og hurtigt at betale for et impulskøb. Det kan fjerne følelsen af hvor mange penge du egentlig bruger, hvis du ikke ofte tjekker din konto. Overvej istedet at hæve et fast kontantbeløb, som du bruger hver uge. Øv dig i at holde dig til det beløb, du har hævet, inden du hæver til næste uge. 

Lav et aftalt budget for gaver

Fødselsdage og højtider er hyggelige og traditionsrige begivenheder, hvor vi nyder venners og families selskab. Men der kan være store udgifter forbundet med f.eks. fødselsdagsgaver. Gå sammen om gaver med andre familiemedlemmer og/eller aftal et fast beløb, som alle kan være med til at give. Gaver behøver ikke at være dyre for at glæde modtageren. 

Hold øje med rabatter, medlemstilbud og fordele

Du kan også spare penge ved at holde øje med særlige rabatter, som er målrettet dig som kunde. Det kan være studierabat, pensionistrabat eller fordele du får ved at være medlem af en fagforening. Din arbejdsplads kan også have ordninger på f.eks. telefon, som giver fordelagtige priser.