Derfor bør du overveje et ApS

Derfor bør du overveje et ApS

16. marts 2020 Slået fra Af admin

Hvis du går med tanker om at starte dit ejet og blive selvstændig og leve drømmen ud som herre over din egen tid og fremover selv bestemme hvad der skal ske, bør du overveje hvilken selskabsform du bør stifte. Det er nemlig ikke ligegyldig om du stifter et ApS, et A/S eller et personligt ejet selskab. De 3 mest almindelige selskabsformer. Der er stor forskel på de 3 forskellige selskabsformer og hvis du ikke har erfaring med de forskellige selskabsformer, bør du søge råd og vejledning hos enten en advokat eller en revisor. En advokat eller en revisor kan hjælpe dig med at vælge den rigtige selskabsform og forklare forskellen. 

Personlig hæftelse

Et personligt ejet firma er nemt at stifte og koster ikke noget, tilgengæld hæfter du så med alt hvad du ejer. Det betyder at hvis du går konkurs og det sker jo vil banken, SKAT og andre kreditorer i de næste rigtige mange år kunne komme og bede om deres penge, med mindre at du er så heldig at få gældssanering og det kan du tidligst få efter 5 år. Det betyder helt konkret at du risikere at skulle gå fra hus og hjem og have svært ved at komme på fode igen økonomisk.

Begrænset hæftelse

Der er ved et ApS eller et A/S begrænset hæftelse. Det betyder at de beløb du har brugt på at stifte selskabet er det du max kan komme til at tabe. Det er 40.000 kr. ved et ApS og 400.000 kr ved et A/S. Det er det beløb, du hvis det går galt max kan risikere at miste set i forhold til, hvis du har et personligt ejet firma. Hvis du går konkurs med et ApS eller et A/S, kan dine kreditorer ikke komme og bede dig om at sælge dit, hus som de kan kræve hvis du har et personligt ejet selskab.

En fordel ved et ApS eller et A/S som ikke skal undervurderes, er at det er muligt at stifte et holding selskab samtidig. Der er store skattemæssige fordele ved at stifte et holdingselskab, samtidig med at du stifter et ApS eller et A/S. Hvis du stifter de 2 selskaber på samme tid, kan du bruge de samme penge på en gang på at stifte begge selskaber. Det vil du ikke kunne hvis du vælger at vente.