Hvad skal du være opmærksom på, når du skal fremleje din lejlighed

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal fremleje din lejlighed

30. august 2021 Slået fra Af admin

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil fremleje sin lejlighed. Måske skal du på udvekslingsophold med studiet, udstationeres eller måske bare på en længere rejse. Det kan i disse situationer være nødvendigt at fremleje sin lejlighed, så du undgår at skulle betale dobbelt husleje. Begrebet fremleje er nemlig defineret af, at du er lejer i en ejerlejlighed og ønsker at udleje hele eller dele af lejligheden ud i en begrænset periode. Men hvilke procedure skal man egentlig igennem, og hvad er vigtigt at tænke over, når det kommer til fremleje af ens lejlighed. Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Lav en fremlejeaftale med din nye lejer 

Ved fremleje af lejlighed er det nødvendigt med en fremlejeaftale. Hvis du har fundet en som gerne vil leje din lejlighed eller dit værelse i en given periode, er første skridt der skal tages, at lave en fremlejeaftale. En fremlejeaftale er det samme som en fremlejekontrakt, hvori regler og uoverensstemmelser indgår så du som fremlejer og den midlertidige lejer ikke bliver uenige på noget tidspunkt. Det er vigtigt at denne er nøje gennemgået og gennemtænkt, og at begge parter har en kopi af fremlejekontrakten.  

Fremleje i op til 2 år

Hos langt de fleste udlejere og i langt de fleste ejerlejligheder er det muligt at leje sin lejlighed ud i op til 2 år. Dette er perfekt, hvis det netop er et udlandsophold du skal på. Dog skal du være opmærksom på, hvad der står i din egen lejekontrakt. Det kan være at din udlejer har lavet specifikke regler om, at der ikke må fremlejes værelser eller hele lejligheden. 

Du står selv med ansvaret for, at din lejer overholder kontrakten og husreglerne 

Når man skal fremleje sin bolig, er det oftest til personer, som man ikke kender personligt. Men det er supervigtigt, at de nye lejere overholder de regler, der er i lejligheden og på fællesarealer generelt. Hvis de ikke overholder reglerne, vil din egen udlejer kunne ophæve dit eget lejemål, hvilket ville være til stor ærgrelse. Så det er ekstremt vigtigt at sætte de nye lejere ind i husreglerne i forhold til larm, fester, hvad de må bore ind i væggene, male osv. Når du har gjort det, bør det altså ikke være et problem at fremleje dit værelse eller hele din lejlighed. Det er en klar god og ofte succesfuld løsning, for at skulle undgå at betale dobbelt husleje mens du er ude og kunne komme hjem til sin egen lejlighed efter igen.