Indretning af den studerendes værelse – hvordan arrangerer du studerekammeret?

Indretning af den studerendes værelse – hvordan arrangerer du studerekammeret?

31. maj 2021 Slået fra Af admin

Perioden under studierne er et vigtigt gennembrud for mange mennesker. Netop nu flytter man ofte hjemmefra, og det hænder endda, at man rejser langt væk fra sin hidtidige bopæl. Derfor er det så vigtigt, at den nye lejlighed, hvor du kommer til at tilbringe en masse tid herefter, er ordentligt møbleret og indrettet til denne fase i livet.

Arbejdszonen, eller – hvor skal skrivebordet stå?

Den studerende må være forberedt på at bruge en masse tid på studierne og forberedelse til vigtige eksaminer, man samtidigt møder man også mange nye mennesker og gennemlever fantastiske øjeblikke. Af denne grund skal det perfekte værelse til den studerende give mulighed for både effektiv læring og afslapning. Værelset bør ikke være overfyldt med møbler. En seng, en kommode, et lille garderobeskab og et skrivebord med en stol er de grundlæggende elementer i indretningen.

Et centralt spørgsmål er valget og placeringen af ​​skrivebordet. Tiden under studierne er en periode med intensiveret læring, så arbejdsområdet er det vigtigste punkt, man skal træffe beslutning om. Vi kan sætte skrivebordet ved siden af ​​vinduet, for adgang til naturligt dagslys har en gavnlig indvirkning på den menneskelige organisme. Studerende læser dog ofte sent om aftenen, så hvis du hellere vil placere dit skrivebord et andet sted, er det også helt fint. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas; mange mennesker kan ikke lide at sidde ved skrivebordet med ryggen til døren.

Skrivebordet i sig selv skal have den rigtige højde, sådan at du indtager en naturlig position, mens du sidder ved bordet. En interessant løsning er også et justerbart skrivebord, der giver dig mulighed for at bruge det i stående stilling. Vi skal også være opmærksomme på bordpladens størrelse. Det kan være upraktisk at placere alle  bøger og noter på et skrivebord, som er for lille, for dette hindrer, at du arbejder effektivt. En anden vigtig ting er den rigtige stol til dit skrivebord. Det bedste valg er en drejelig stol med armlæn og et velformet ryglæn. Hvis du sidder i den rigtige position, vil dette ikke forårsage rygsmerter! Og lad os ikke glemme bordlampen.

Hvile- og afslapningsområde 

Efter at have tilbragt hele dagen koncentreret på universitetet, har man også brug for et øjebliks hvile. Studierne er vigtige, men hvile og regenerering er lige så vigtigt, og det må man ikke forbigå. Hver enkelt studerende skal finde øjeblikke til sig selv, hvor man kan slappe af. Det giver styrke til yderligere aktiviteter og læring.

Hvor er det bedste sted at hvile? Selvfølgelig i en behagelig seng! Folk skal i gennemsnit sove 6-7 timer om dagen for at hvile og genvinde styrken efter dagens genvordigheder. Vi bør derfor ikke forsømme at slappe af om natten, især ikke når der er eksamensperioder! En behagelig lænestol er også et godt sted at slappe af. Derudover er forskellige småting og tilbehør vigtige for at hjælpe dig med at slappe af, fx bør passionerede læsere have nogle af deres bøger med. Hvis du har en passion, er det værd at tage dine yndlingsgenstande med, sådan at du selv langt hjemmefra stadigvæk kan udvikle dine interesser.

God rumbelysning er vigtig! 

Ud over bordlampen er det også værd at gennemtænke værelsets belysning generelt. Et lokale, hvor der bruges meget tid på at studere, skal være tilstrækkeligt belyst, og selve lyset må ikke forøge trætheden. Ud over den ovennævnte lampe er det også værd at anskaffe en anden, som vi anbringer på sengebordet. Efter mange timers læsning har vi ofte ikke styrken til at sidde ved skrivebordet længere, og så kan vi let flytte  til sengen sammen med vores noter. Når det kommer til overliggende belysning, skal du først og fremmest sørge for, at de anvendte lyskilder er stærke nok (rummet skal være lyst!). Lysets farve er også vigtig. Det er bedst at vælge neutrale lyskilder, der mest ligner naturligt lys, sådan at du ikke overbelaster dit syn. 

Tilbehør, dekorationer og hjælpemidler på den studerendes værelse

Når man indretter et værelse til den studerende, er det ikke kun de rent praktiske spørgsmål, der er vigtige. Det er meget vigtigt at føle sig godt tilpas og være hjemme på det nye sted. Hvis det er muligt, er det værd at arrangere rummet på sin egen måde. Selv en enkel ændring af væggenes farve kan gøre et nyt sted mere personligt. Når du vælger de rigtige farver, er det bedst at vælge neutrale nuancer og lyse farver. Når alt kommer til alt vil dette rum primært blive brugt til at læse, så omgivelserne bør ikke være for distraherende. 

For at bringe lidt mere af dig selv til det nye sted er det værd at hænge film- eller koncertplakater på væggene, medbringe en potteplante eller få et korkbræt, hvor du kan anbringe fotos af venner og familie, interessant grafik eller motiverende slagord. Hvis vi planlægger at deltage i aktiviteter uden for skolen, er det værd at overveje, hvor vi vil opbevare forskellige redskaber og endnu flere lærebøger. Afhængigt af fagområdet kan det vise sig, at vi har brug for praktiske hylder, f.eks. til kort, globus eller et sæt praktiske genstande, der skal have et fast sted, så de let kan nås til enhver tid. Det vigtigste er, at værelset skal være en kombination af et hyggeligt sted, hvor du kan slappe af og et rum til at studere og arbejde. 

Den studerendes værelse på  et kollegium – vælg det bedste!

Det kan tage lang tid at lede efter et ordentligt værelse og derefter indrette det og tilpasse det til dine behov. Det er især svært, når man skal studere i en anden by eller endda i et andet land. I en sådan situation er det værd at gøre det lettere at flytte til et nyt sted!   BaseCamp Kollegierne i København , Lyngby tilbyder fuldt møblerede værelser med en høj standard, som du kan se og booke online eller se live og først derefter beslutte at leje.

Hver studerende, der bor på BaseCamp, garanteres hurtigt, trådløst internet, og værelserne er ordentligt indrettede og klar til indflytning. BaseCamp er ikke kun et kollegium, men også et helt samfund. At bo på en sådan campus i København giver dig mulighed for at møde mange nye mennesker og deltage i interessante arrangementer for studerende. I tilfælde af problemer efterlades ingen uden hjælp. Du kan altid rapportere til en af ​​BaseCamp-assistenterne, hvis noget generer dig, eller hvis du har et problem med værelset.