Sådan blev Rolex til et eksklusivt urmærke

Sådan blev Rolex til et eksklusivt urmærke

14. februar 2020 Slået fra Af admin

Rolex er verdens mest anerkendte luksusmærker indenfor ure. Det betydet at Rolex også har opnået yderligere anerkendelse ved at blive nævnt i en række filmoptrædener med bl.a. James Bond , Paul Newman og andre bemærkelsesværdige karakterer fra tv skærmen.

Rolex historie

I 1905 grundlagde Hans Wilsdorf og hans forretningspartner og svoger Alfred Davis Wilsdorf & Davis Ltd. i London. I 1908 registrerede Wilsdorf varemærket Rolex og åbnede et kontor i Schweiz. Virksomheden ændrede derefter officielt navnet for virksomheden til Rolex i 1915. Der er forskellige historier om oprindelsen af ​​selve Rolex navnet. Den ene historie er, at Wilsdorf fulgte ledelsen af ​​George Eastman, der opfandt “Kodak” navnet for sit eget firma. Eastmans succes startede en tendens med korte, opfundne mærkenavne. En anden historie er, at Rolex er en slags sammentrækning af det franske udtryk horlogerie exquise . Uanset inspiration for Rolex navnet, formåede navnet for alvor at fangef orrbrugerne

Rolex hævder selv, eller er blevet krediteret for en lang række patenter på deres urer. Tilbage i 1910 var Rolex det første armbåndsur i verden, der modtog det schweiziske certifikat for kronometrisk præcision, der blev tildelt af det officielle Watch Rating Center i Bienne. I 1926 patenterede Rolex deres første vandtætte ur.

I 1945 bragte Rolex forbrugerne det første selvvindende armbåndsur til at indikere datoen i et vindue på urskiven. Rolex blev det første ur til at bryde dette på piloten Chuck Yeagers håndled i 1947. I 1953 nåede Rolex dog toppen af ​​Mount Everest med ekspeditionen, der omfattede Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay. I 1960 blev de det første firma, der sendte et ur til bunden af ​​Challenger Deep i Mariana grøften. I 1967 patenterede Rolex helium-flugtventilen. Rolex blev ligeledes det første brand, der brugte 904L rustfrit stål tilbage i 1985.

Rolex er også kendt for at skabe en række navne for varermærker til deres innovationer. Disse inkluderer Twinlock og Triplock vandtætte systemer til skruekroning. Parachrom er et materiale der er udviklet, patenteret og fremstillet af Rolex til anvendelse i urofjedre , Everose er en 18 karat rosa guld der er udviklet, patenteret og produceret af Rolex i deres eget støberi. Paraflex støddæmper- system hjælper med at beskytte bevægelsen mod stød.

Idag forhandles over hele verdenen og har opnået en global succes. Det fåes desuden i mange forretninger rundt omkring i Danmark. Heriblandt kan du med garanti finde et i større byer som København, Odense og Rolex århus.