Sådan holder du styr på mobilforbruget

Sådan holder du styr på mobilforbruget

11. april 2020 Slået fra Af admin

Selvom den som oftest virker handy og nærmest som fast inventar i højre lomme på teenagere og voksne landet over, så er mobiltelefonen ikke noget vi er født med, men et virkelig smart værktøj (legetøj for nogen) som vi i høj grad skal lære at betjene. 

For nogle mennesker, der ikke besidder evnen i at lægge noget fra sig, oplever de i høj grad at mobilen går fra at være sjov og lærig til at være en afhængighed. Flere og flere mennesker oplever nemlig at de har sværere ved at undvære deres mobiltelefon end de egentligt havde forventet, og det har alverden med FOMO at gøre.

Hvad er FOMO?

Sidder du måske og tænker, FOMO er en forkortelse af Fear of Missing Out og det dækker over frygten nogle mennesker har når deres venner eller bekendte laver ting uden en selv – her kan mobilen i høj grad være med til at stadig holde en opdateret og derfra den direkte forbindelse mellem overbrug af mobil og følelsen af ensomhed.

Mange undersøgelser viser nemlig at desto mere vi mennesker bruger vores mobiltelefon, desto mere ensomme går vi også og føler os, så hvad kan man selv gøre hvis man gerne vil have lidt mere styr på sit forbrug?

Sæt restriktioner for dig selv

Selvom det måske ikke er det du har mest lyst til, så er det uhyrre effektivt at sætte grænser for sig selv og sit mobilbrug. Det kunne eksempelvis være en god regel at ikke have sin telefon på sig når man besøgte venner og familie eller de besøgte dig. Mange mennesker finder det en smule uhøftligt når andre mennesker bruger deres telefon i nærvær af andre mennesker – det får mange til at føle deres tilstedeværelse nedprioriteret. 

Hav kun det mest nødvendige installeret

Ved at slette alle de apps du egentligt kun bruger for at brænde tid, er du også sikret at den ikke lokker lige så meget som den måske plejer. Når vi ikke har noget at lave på mobilen, vil vi oftest enten bruge den til at spille på eller andet. 

Men ved at slette alle disse overflødige apps der bruges til tidsfordriv tvinger du nu dig selv til at bruge den til noget andet – og det er en god ting. Du bør selvfølgelig stadig have Populære pressemeddelelser og de vigtigste apps såsom netbank og beskeder installeret – disse er værktøjer, ikke legetøj og er nogle af grundene til at mobilen blev smart i første omgang.