Sådan skifter du elselskab i din lejebolig | Tips til valg af elselskab

Sådan skifter du elselskab i din lejebolig | Tips til valg af elselskab

2. januar 2020 Slået fra Af admin

Få el til indkøbspris i din lejebolig

Elmarkedet har i dag mange flere aktører end tidligere og det betyder lavere priser for dig som forbruger. I hvert fald hvis du bruger et par minutter på at sætte dig ind i de forskellige elselskabers priser.

Det er nemlig langt fra ligegyldigt hvilken leverandør du vælger, når der skal strøm i stikkontakterne, da priserne og dine øvrige kundefordele varierer fra selskab til selskab.

Samtidig har du i de fleste tilfælde frit valg, når det kommer til valg af elselskab. Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver være kunde hos Energi Fyn, når du bor i Odense – eller SEAS-NVE når du har bopæl på Sjælland.

Her får du en guide til, hvordan du nemt skifter elselskab samt gode tips til at vælge den helt rigtige leverandør for dig.

elselskab

Undersøg om du selv kan vælge elselskab i din lejebolig

I de fleste tilfælde kan du sagtens selv vælge elselskab, selvom du ikke ejer din bolig. 

Har din lejebolig har sin egen elmåler – og sendes regningen særskilt til dig – kan du uden problemer skifte elselskab. Uanset hvilket elselskab den tidligere lejer måtte have benyttet. I dette tilfælde kører installationen og afregningen af el nemlig udenom din udlejer.

Betaler du derimod for din strøm over huslejen, er det imidlertid din udlejer eller boligforening, der varetager lejeboligens el-aftaler. Er det tilfældet kan du ikke blot skifte elselskab uden forudgående godkendelse af den, der ejer bygningen. 

Energiselskab

Hvilket elselskab skal du vælge?

Har du mulighed for at skifte elselskab er næste skridt at finde frem til det elselskab, der giver dig de laveste elpriser eller den bedste samlede løsning.

Leder du efter et billigt elselskab med et simpelt produkt som el til indkøbspris? Foretrækker du hellere et energiselskab med mulighed for flexafregning af el?  Eller vil du gerne have en el-aftale, som også giver dig spændende kundefordele som rabataftaler og lignende? 

Har du samtidig ønsker til at din strøm produceres af danske vindmøller, kan du også tage dette i betragtning, når du skal vælge elselskab. Nogle elselskaber har specialiseret sig i udelukkende at levere strøm fra danske vindmøller på land og vand. For eksempel Gasel.dk.

Andre elselskaber tilbyder det i stedet som et tilvalg til din almindelige el-aftale.

Når først du har besluttet dig for, hvad der er vigtigt for dig, kan du nemmere fortsætte jagten på dit nye elselskab, fordi du således kan begynde at sortere i de mange forskellige udbydere.

Sådan foregår et skift af elselskab

Når du har besluttet dig for hvilket elselskab, der fremover skal levere strøm til din lejebolig, tager du blot kontakt til den pågældende leverandør.

De fleste elselskaber sørger herefter for at gøre hele processen nem ved at opsige aftalen med din nuværende leverandør og sørge for, at strømmen fremover kommer fra dit nye energiselskab.

I nogle tilfælde vil dit nuværende energiselskab bede dig om at aflæse din elmåler – men ellers skal du ikke selv foretage dig noget. 

Nemmere bliver det næsten ikke og du kan nu se frem til gode besparelser på din lejeboligs elforbrug.