SEO – bør jeg prøve at ordne det selv?

SEO – bør jeg prøve at ordne det selv?

13. februar 2020 Slået fra Af admin

SEO er for enormt mange mennesker, lidt af jungle. Der er ikke grænser for hvad man kan gøre, for at skaffe sig selv en bedre placering på google (den største søgemaskine af dem alle, og derfor den eneste SEO rigtig handler om – der er ikke meget i at ligge nummer 1 på bing) 

SEO bureauer er der rigeligt af, og det er også med god grund. Det er nemlig utroligt svært at afkode hvad det egentligt er, man bør og ikke bør gøre – og hvis man så gør noget, gør man så overhovedet det rigtige? 

Første råd du får med herfra er, hvis du selv vælger at løfte opgaven, at skabe relevant og god content. Mange kan nemlig godt gå med det indtryk eller den idé, at vil man frem på google, så skal man bare fylde må meget tekst på sin side som overhovedet muligt. Men selvom det til dels er rigtigt nok, er det også så forkert som noget kan blive. SEO handler nemlig om at godt nok skrive lange tekster (gerne over 1.000 ord) men at disse tekster skal emme af kvalitet og stadig være værdiskabende for de der læser dem.

Det allervigtigste som dit content – altså dine tekster, billeder, videoer eller andet indhold på din side, skal gøre, er at besvare det vigtigste og mest centrale ting omkring dit produkt eller projekt. De skal kort sagt enten give søgeren de det søgte (i form at egetræsbord 120Cm) eller svare på deres spørgsmål ( som f. eks. på erdetmandag.dk )

Når du gerne vil optimere dit indhold på din side, er det vigtigt at du får kigget alt på din side i sømmene. Dit indhold skal være relevant for brugeren og de søgeord som de har fundet dig på. Her kan du og din virksomhed med fordel, det er faktisk det allerførste man bør gøre, når man overvejer at søgemaskineoptimere sin hjemmeside, få lavet en søgeordsanalyse. 

En søgeordsanalyse kortlægger alle de søgeord som dine potentielle kunder finder dig på, og hvordan du bør ændre dine nøgleord for at dukke op på nye og måske mere relevante søgeord – det er nemlig langt fra ligemeget hvad disse ord er. Nogle ord bliver der søgt ekstremt meget på (plankebord for eksempel) mens andre er mere søgefattige (som træ bord) 

Hvis du føler at du har fået lidt bedre styr på SEO og gerne vil prøve det ad, så kontakt et bureau, der kan guide dig videre.