Tag et forbrugslån trods RKI

Tag et forbrugslån trods RKI

28. januar 2020 9 Af admin

I dag er det meget almindeligt at finansere sit forbrug via et lån, især når det kommer til små forbrugsgoder, som en ny smartphone eller en ny bærbar.

Det kan også være at der er kommet en uventet ekstra regning, som det kan være svært at få betalt på en gang. Det kan f.eks. være at bilen har været på værksted og regningen blev dyrere end forventet. 

I dag er det muligt nemt og hurtigt at tage et online lån og selv om man står i RKI, kan det lade sig gøre at låne. En hurtig søgning på forbrugslån rki ingen hindring viser at der er låneudbydere, der trods RKI er villige til at låne dig penge. 

Tjek betingelserne nøje

Selvom det kan lade sig gøre at låne penge trods du står i RKi, bør du læse betingelserne ekstra nøje og evt. få en anden til at gøre det samme. Det er de færreste der vil låne penge ud til dårlige betalere, så det er vigtigt at du ved hvad du siger ja til, så du ikke ender med en endnu større ubetalt gæld. Som udgangspunkt vil du skulle igennem en individuel kreditvurdering og du kan forvente at renterne og betingelserne for et lån er væsentlig højere, end hvis du ikke står i RKI. Det anbefales derfor også at undgå at tage et nyt lån og få den gamle gæld bragt ud af verden først. 

Sådan bliver du slettet af RKI

Når du har betalt din gæld bliver du slettet af RKI eller hvis der er gået 5 år. Stifter du ny gæld og ikke kan betale, vil de 5 år blive forlænget med yderligere 5 år. Men har du ikke stiftet ny gæld og afbetalt den gamle, vil dit navn blive slettet og du vil kunne låne penge igen og få f.eks. et kreditkort. 

For mange kan det trods besværet være en god ide at komme i RKI i en periode, fordi det gøre det svære at låne flere penge og de kan bruge perioden på at få styr på deres økonomi. Mange banker er mere end villige til at hjælpe med budgetter i den forbindelse.