Valg af sommerdæk

15. januar 2020 Slået fra Af admin

Det er almindelig kutyme at skrifte om foråret til sommerdæk og om efteråret til vinterdæk. Dette skyldes, at de 2 forskellige slags har et forskelligt vejgreb. Det kan være direkte farligt at køre om vinteren med sommerdæk og et sæt vinterdæk vil blive brugt og skal udskiftes langt hurtigere, hvis vinterdækkene ikke bliver udskiftet om sommeren til sommerdæk. 

Imens det ikke er ulovligt at køre med de forkerte dæk, er det ulovligt at køre med slidte dæk. Den lovpligtige min. på sommerdæk er 1,6 mm, men allerede ved 3 mm anbefales det at skifte dem.

Få dit autoværksted til at skifte dine sommerdæk

Mange kvier sig ved at få et autoværksted til at skifte dæk de 2 gange om året men der er god sund fornuft i at lade dem gøre det alligevel og betale de penge det koster. Ikke alene har de det værktøj, der gør det hurtigt og nemt at skifte, de har også det nødvendige værktøj til at sikre, at boltene der holder dækkene, sidder fast og ikke kan risikere at sidde løst med en risiko for at hjulene falder af.

Samtidig vil autoværkstedet også tjekke for slidtage og gøre opmærksom på, hvis dækkene trænger til at blive skiftet, trænger til luft eller der er en uens slidtage på dækkene, der afslører at der måske er noget andet i vejen med bilen.

Dit autoværksted har mulighed for at opbevarer dine dæk

Nogle autoværksteder tilbyder for et mindre beløb at opbevare det sæt dæk, der ikke er i brug for et mindre beløb. Derved skal du ikke selv slæbe dem frem og tilbage, blive beskidt og bruge plads på opbevaring. Samtidig sikre du dig også at de bliver opbevaret korrekt, der sikre en maximal levetid. Hvilke i sidste ende ikke alene kan redde liv, men også er godt for pengepungen. 

Når det er tid til at købe et nyt sæt dæk til din bil, kan du som udgangspunkt gå ud fra at pris og kvalitet følges ad. Diverse test på internettet er et godt udgangspunkt til, hvilke mærker der er værd at overveje. Dit autoværksted vil som udgangspunkt også kunne råde og vejlede dig i, hvilke dæk du bør vælge.